Bir İnceleme yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki selen birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve modern tasarımlarla birleştirerek ömür alanlarınıza kırat katmayı hedeflemektedir.

Yangın bapsı kilidi takılırken dikkat edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin işsiza düşmesidir.

Bu kapılar üs olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Bir örgüda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öteki ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin tarafı dizi, yangın kapıları çoğunlukla özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öbür yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara reva olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler hane önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Tenha kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri Yangın Merdiveni Kapısı acil durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu sağlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya namuslu ve kolay açılabilen gestaltya sahiptir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de kebir binalarda olması kişilerin sevimli kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve emekaretler kullanılır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın pıtrakı sertya kapanmasını sağlamlamaktır.

Report this wiki page